Hírek‎

Debrecen Drive

By 2019-05-27 No Comments

Debrecen Drive

Vodafone Magyarország 5G

A Vodafone ismét megmutatta, mit tud az 5G

Május végén debütált a Debrecen Drive, a keleti régió legnagyobb autó- és járműipari seregszemléje, ahol a Vodafone egy 5G kapcsolaton keresztül távvezérelt autó segítségével mutatta be a közlekedés jövőjét.

“Az 5G hálózat számos iparágnak új forradalmat jelent majd, ezek közül kiemelten az autóipar számára” – mondta a Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság alelnöke.

Interaktív programok

A Vodafone Magyarország interaktív programmal csatlakozott a Debrecen Drive-hoz, melynek dómunk adott helyszínt: a zalaegerszegi és budapesti bemutató után a debreceniek is megtapasztalhatták a távvezérlésű autóvezetés élményét.

Az ötödik generációs mobilhálózatoknak elsősorban ipari felhasználási módoknál lesz jelentőségük, köztük olyanoknál, ahol az azonnaliság kritikus fontosságú. Ilyen például az önvezető autózás.

A BMW i3 típusú elektromos autó és a távoli vezetőülés közötti kapcsolat a Vodafone 5G kapcsolatán valósult meg, lehetővé téve a gépjármű valós idejű,távoli vezérlését.

“Az ötödik generációs technológia, amelynek képességeit Debrecenben is bemutattuk, a jövő felé vezető út kezdetét jelenti, és célunk, hogy lehetőleg még idén elindítsuk Magyarországon a kereskedelmi 5G szolgáltatásunkat” – tette hozzá Budai J. Gergő.

Leave a Reply