Megnyitott a szombathelyi adventi vásár kulturális fellegvára

Az óriáskerék után most végre elkészült a szombathelyi adventi vásár másik újdonsága is, a kulturális programokat befogadó dóm.

Valószínűleg sokan rácsodálkoztak az elmúlt két napban arra a szerkezetre, amit a korcsolyapálya és a körhinta között kezdtek el építeni csütörtök délután a Fő téren. Nem tartjuk kizártnak, hogy akadtak olyanok, akik tudták, hogy mi is ez, de akik értetlenül álltak előtte, azoknak most segítünk.

A szombathelyi adventi vásár egyik újdonságáról van szó, az úgynevezett gömbsátorról, amit tulajdonképpen hívhatunk a vásár kulturális fellegvárának is. Temérdek program vár itt ugyanis kicsiket és nagyokat is egyaránt.

Péntek délután nyílt meg hivatalosan a dóm Horváth Soma, Szombathely alpolgármesterének beszédével, Gulyás Laci animációs játékával és a Savaria Szimfonikus Zenekar fúvóstriójának fellépésével, akik az angyalok vonulásának egy kis előzetesét mutatták be.

„Azt hiszem, hogy ennek a dómnak vagy programgömbnek az az elsődleges célja, hogy egy kicsit kihozzuk a közterületre a kultúrát, hogy egy kis közösségi teret alkossunk itt az adventi vásár közepén a következő két hétben. Szerintem az egy nagyon jó dolog, ha egy kicsit kihozzuk az intézményekből a kulturális és a közösségi programokat” – mondta a kultúráért is felelős alpolgármester.

Forrás: Nyugat.hu

Leave a Reply