“A karácsony ünnepe talán a legjobb alkalom az évben, ami emlékeztet minket arra, milyen fontos is a család. Mennyire fontos, hogy minőségi időt töltsünk együtt az évben, hogy odafigyeljünk egymásra." 😇⁣

Fotó: Winternational Gastrofestival

Winternational Gastrofestival

December 13. és január 12. között a városligeti Vajdahunyad váránál vár Benneteket a Winternational Gastrofestival, ahol jelen lesz szerte a világból Kínától Franciaországig szinte minden nemzet konyhája!

Hol?

A Vajdahunyad vára az épülő, szépülő Liget ikonikus épülete, a téli időjárás pedig csodás és hangulatos mesekastéllyá változtatja a környékét.

Hagyomány

A világ népeinek téli hagyományai, mind az együtt töltött idő és a szeretet köré épülnek, amely leginkább a hagyományos ételek és italok fogyasztásában és a családi körben eltöltött időben ölt testet. Ezek a szokások vallástól és kultúrától függetlenül megjelennek a hűvösebb, sötétebb hónapokban.

Mit?

Várunk mindenkit ebben a mesebeli környezetben, ahol körbejárhatjuk Magyarország legfontosabb történelmi épületeit, most végig kóstolhatjuk az egész világot!

Ünnep

Az óév búcsúztatása és az újév köszöntése felekezettől, vallástól, világnézettől függetlenül a világon mindenhol
a legfontosabb ünnepek közé tartozik.
Európában jellemzően a karácsonyt ünnepeljük, a zsidók ebben az időben tartják a Hanukát, és Kínában, illetve Kelet-Ázsiában erre az időszakra esik az egyik legfontosabb ünnep, a Dongzhi-fesztivál.

Leave a Reply