"A nap süt, az ég kék, a fű zöld. A szőlő terem. A bor erjed és érik. Az ember dolgozik és remél, aggódik és örül. Élvezi munkája gyümölcsét és örömmel mutatja meg azt másoknak. Az idők kezdete óta így megy ez, így van ez most is. Aki belekavarodik a szőlő és a bor világába, azt e világ nem engedi soha. Így vagyunk ezzel mi is, itt a Vylyannál. A boraink erről a szenvedélyről mesélnek."

Debreczeni MónikaBirtokigazgató

A birtokról

A Vylyan birtok a Villányi borvidéken, Magyarország leghíresebb vörösbortermő vidékén található. Az országban itt a legmagasabb a napsütéses órák száma. A tiszta mészkő alaprétegen kialakult löszös, agyagos talaj ideális a szőlőművelés számára. Az itt készült borok összetéveszthetetlenül villányiak.

A birtok központja a kisharsányi Fekete-hegyen, szőlőterületeink szívében található, ezzel is kifejezve az ültetvényekhez való kötődést. Itt a borkóstolási lehetőség mellett kulturális és gasztro programok sokaságával várják a kedves borszerető vendégeket.

A borokról

A szőlőültetvényeken a hazai és a világfajták azonos súllyal szerepelnek. A szőlőfajtáik között megtalálható a rajnai és olaszrizling, a chardonnay, a csókaszőlő, a portugieser, a zweigelt, a pinot noir, a kékfrankos, a cabernet sauvignon, a cabernet franc, a merlot és a syrah.

Borkészítéskor a szőlő és az évjárat sajátosságait tartják szem előtt, nincs állandó „receptúra”.

A dómokról

A szőlőültetvények szomszédságába maximum 19m (262 m2) dóm telepíthető, mely tökéletesen alkalmas esküvők, céges események, csapatépítők lebonyolításához mind a nyári, mind pedig a téli időszakban.

Amennyiben kérdése merülne fel szolgáltatásunkkal illetve a helyszínnel kapcsolatosan, esetleg árajánlatot szeretne kérni, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén.

Leave a Reply