Almagyar Érseki Szőlőbirtok

Az Almagyar Érseki Szőlőbirtokot az Almagyar-domb kivágásra ítélt, 100 éves érseki dűlőjének megmentésére hozták létre 2009-ben. A 3,5 hektáros szőlőbirtokon a megmentett érseki szőlő mellett saját klónszelekciójukkal és hagyományos egri szőlőfajták termelésével foglalkoznak.

Az Almagyar dombi birtokkal együtt Eger első osztályú dűlőiről összesen 8 hektárról folyik a szüret. A naturális borok Csutorás Ferenc pincéjében készülnek ászokhordókban és fakácikban spontán erjesztéssel, mellőzve a technológiai beavatkozásokat.

Egy karnyújtásnyira a szőlőtől sétálgathat a sorok között. A teraszon a Nagy-Egedben gyönyörködve kóstolhatják a naturális borokat.

Az aktívabb kikapcsolódásra vágyóknak dűlőtúrák, gasztronómiai programok, spontán borfesztiválok, rendszeres csillagászati programok, tematikus borkóstolók
és a szüreti rendezvények állnak rendelkezésükre.

Rendezvényhelyszín

A birtokon 2014-ben nyílt meg a Borkemping és Venyige Spa, ahol a szőlőtőkék közé telepített borterasszal, 4 személyes, komfortos bungalókkal, lakókocsi és sátorhelyekkel, rendezvényhelyszínnel naturális borainkkal, ételekkel és a Nagy Eged látványával várják vendégeinket.

Gömbsátor lehetőségek

A birtokon maximum 14 méter átmérőjű (~141 nm) dóm telepítésére van lehetőség, mely tökéletesen megfelel esküvők lebonyolításához, baráti társaságok összejövetelének helyszíneként vagy csak egy búvóhelyként egy esős, nyári napon.

Amennyiben kérdése merülne fel szolgáltatásunkkal illetve a helyszínnel kapcsolatosan, esetleg árajánlatot szeretne kérni, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén.

Leave a Reply